АФСЕА ТехНЕТ "София" 2022

В партньорство с Министерството на отбраната и 

с подкрепата на

Президента на Република България Румен Радев

АФСЕА ТЕХ НЕТ СОФИЯ 2022 ПРОГРАМА:

„Модернизация на въоръженията и техниката на Българската армия. Рестарт“

22-23 ноември 2022 г. ЦВК София

Управителният съвет на секция с подкрепата на AFCEA International и щаба в Европа, взе решение да проведе своята годишна конференция „АФСЕА ТехНет 2022“ под наслов „Модернизация на въоръженията и техниката на Българската армия. Рестарт.“ Традиционно, тя ще е съвместна с МО.

ЦЕЛИ:

  1. Да се чуят и обсъдят конкретните намерения и действия на правителството по обявените проекти. Да се дискутират и алтернативни решения.
  2. Да се представят иновативни техники и технологии от водещи български и международни компании за модернизация на армията.

ДИСКУСИОННИ ПРОБЛЕМИ И ВЪПРОСИ:

  1. Необходими законови промени, свързани с модернизацията. Финансово осигуряване на проектите: Ускорена модернизация с 2% от БВП и разрешени разходи от 50 000 000 лв. на министъра на отбраната? Възможни набирателни фондове.
  2. Сухопътни войски: редуциране на способности, или асинхронно движение на проектите с приоритетно придобиване на бронирани машини за изграждане на механизирана бригада? Ще се използва ли и развива капацитетът на българския ВПК, доколкото го има?
  3. ВВС и ПВО: Защита на въздушното пространство до доставката на първите осем самолета: лизинг на Ф16, ремонт на МИГ 29? По-нататъшно развитие: система за противовъздушна отбрана (ПВО) на механизирана бригада; Придобиване на нови трикоординатни радари и на зенитно-ракетни комплекси;
  4. ВМС: Какво се случва с въоръжението на патрулните кораби? Нови брегови противокорабни комплекси и на многоцелеви дизел-електрически подводници.
  5. 2026 – 2032 година? Подценява ли се развитието на информационно-комуникационните системи на армията?

 

ПРОГРАМА:

 

За информация за условията за участие:

е- мейл: k.zografov@afcea-bg.org

Тел. +359 888 70 82 81